torsdag 25 september 2014

Kanelbullar




Ingredienser:
5 dl mjölk
125-150 g rumsvarmt margarin
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
Kanel
Socker
Smör
Eller
Vaniljsocker
Smör
Strösocker

Gör så här:
1: Värm mjölen i en kastrull till 37'C.
2: Smula jästen i en stor bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, margarin, socker, salt och ev kardemumma och rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
3: Arbeta degen tills den blir slät och blank. Täck den med bakduk och låt jäsa ca 30-40 min.
4: Ta upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela den i två delar, kavla ut varje degbit till en avlång platta.
5: Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över. Rulla ihop degen och skär ca 20 bitar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
6: Pensla på uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.
7: Grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 min

Tips!
1: Snåla inte med fyllningen.
2: Här hittar du ett kanon klipp på hur man gör fina kanelbullar, en toppen sida.
3: Låt fyllningen stå framme ett tag då det blir lättare att bre över den på den utkavlade degen.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar