Ingredienser:
600 gram kycklingfiléer
2 st vitlöksklyftaor
1 st gul lök
4 st morötter
6 st champinjoner
1 näve haricoverts ( behöver ej för kokas )
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
1 msk kycklingfond, eller hönsbuljong
1 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
olivolja och smör
0,5 st citron(er)
Tillbehör
Kokt potatis
Sallad
Gör så här:
1: Tillbehör: Koka potatisen.
2: Skala morötterna och skär dem i ca 2 cm breda bitar.
3: Skala löken. Finhacka vitlöken och skär den gula löken i klyftor.
4: Skär varje kycklingfilé i ca 5 bitar.
5: Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn kycklingbitarna och löken tills de har fått fin färg. Häll i champinjonerna, morötterna och haricoverts. Låt steka ytterligare några minuter. Slå på grädde, crème fraiche och tillsätt timjan, buljong, soja och lite svartpeppar. Låt det koka ihop ca 5 min.
6: Smaka av kycklinggrytan med citronsaft och ev lite mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med kokt potatis och en fräsch sallad.
Tips!
1: Ju längre grytan får stå och koka, ju godare blir den.
2: Går lika bra att ha ris till också.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar