måndag 29 september 2014

Kokosflarn


Ingredienser:
50 g smör
1 dl strösocker
3 dl kokos
1 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner socker, kokos och mjölet blandat med bakpulvret. Rör sist ner ägget.
  3. Klicka ut smeten (ej för tätt för de flyter ut) på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt flarnen kallna på bakplåtspapperet på galler.
  5. Servera gärna flarnen med kesella med hallon- eller rabarbersmak.

Tips!

1: Ringla smält choklad över flarnen, både vit och mörk.
2: Om du vill ha dem lite sega, låt svalna helt på ungsplåten.

Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar