fredag 6 februari 2015

Hallonrutor

Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl hallonsylt ( eller lingonsylt / jordgubbssylt )
Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
1.Ställ ugnen på 200 grader. 
2. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. 
3. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
4. Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

Receptet är återigen från fantastiska jennysmatblogg

Lycka till!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar