torsdag 5 februari 2015

Saras kycklinglåda



Ingredienser:
3-4 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul lök
200 g champinjoner
1 näve haricoverts
3 dl vispgrädde
Chicken& steka krydda ( santa Maria )
Salt
Svart peppar
Vitlökspulver
Soja
Cashewnötter 

Till servering:
Ris
En god sallad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220'C.
2. Rensa och dela kycklingfiléerna i två delar. Stek sedan kycklingen med valfri mängd av kryddorna så att filéerna får en fin stekyta.
3. Lägg filéerna i en form och ställ in i ugnen. Låt kycklingen komma upp i 72'C. Använd gärna en ugnstermometer.
4. Skala och skiva klyftor av löken. Strimla paprikan. Skär klyftor av champinjonerna.
5. Lägg alla grönsaker i samma stekpanna som du stekte kycklingen i. Låt grönsakerna få en fin färg medan kycklingen blir klar i ugnen.
6. När kycklingen är klar tar du ut formen och fyller den med grönsakerna.
7. Häll i vispgrädden i stekpannan och häll i lite soja, blanda runt.
8. Ringla sedan över grädden på kycklingen och grönsakerna, toppa med cashewnötter.
9. Ställ in i ugnen tills grädden börjat bubbla och allt har fått en fin färg, tänk på att kycklingen redan är klar.

Lycka till!!



Före gratinering

Efter gratinering




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar