torsdag 5 februari 2015

Lax med fetaostkräm




Ingredienser:
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda
Fetaostkräm: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. 
2. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. 
3. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. 
4. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. 
5. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater.
6. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

Tips!
1. Supergott med en god grönsallad till.
2. Ha gärna potatisen inne lite extra så blir den sådär krispig och god.

Receptet kommer från jennysmatblogg

Lycka till!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar