måndag 11 maj 2015

Krämig potatissallad med bacon



Detta är en supergod och krämig potatissallad med bacon som passar utmärkt till grillat en varm sommarkväll. Både god kall som ljummen och går utmärkt att göra några timmar innan servering. En typisk sommar potatissallad, rekommenderar starkt!!

Ingredienser:

1 kg färskpotatis 

2 msk raps- eller olivolja 

1 tsk salt 

2 krm peppar 

1 paket bacon (à 140 g)

1 1/2 msk senapsfrön 

4 msk äppelcidervinäger 

1/2 tsk hackad rosmarin 

1 dl majonnäs 

1/2 dl finhackad persilja 

1 ask körsbärstomater


Gör så här:
1: Sätt ugnen på 225°C. 
2: Dela ev större potatisar och lägg dem i en långpanna. Ringla över hälften av oljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är färdig. Låt svalna något.
3: Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
4: Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.
5: Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen och persiljan (spara lite till garnering). Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
6: Blanda potatisen med baconet (spara lite till garnering), senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med bacon och persilja.

Tips!
1: Låt potatisen verkligen få en lite krispig yta inne i ugnen, blir ännu godare.
2: Jag brukar ta lite extra bacon så blir den ännu lite matigare.
3: God både som kall och ljummen. Det går alltså jätte bra att göra den några timmar före servering.

Lycka till!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar