torsdag 14 maj 2015

Formfranska


Detta bröd blev super gott och var väldigt enkelt att göra, inga överdrivna jäsningstider mm. Perfekt att frysa och ta fram till helg frukostarna. Skiva antingen upp formfranskan innan du fryser in den eller frys formfranskan som den är.

Formfranska, 2 limpor
Ingredienser:
50 g Jäst
5 dl Vatten, fingervarmt
1.5 msk Honung
2 tsk Havssalt
50 g Smör, rumsvarmt
15 dl Kärnvete/Vetemjöl Special
+ 1 Ägg till pensling
+ Frön av olika slag

Gör så här:
1: Börja med att smula jästen i en bunke till din assistent.
2: Häll över det fingervarma vattnet och rör tills jästen löst sig.
3: Tillsätt resten av ingredienserna, var försiktig med mjölet.
4: Arbeta ihop en smidig deg som släpper från bunkens kanter.
5: Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 30 minuter.
6: Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma varje del till en limpa.
7: Lägg i bakpapperklädda brödformar.
8: Täck med bakduk och låt jäsa i 25 minuter, sätt ugnen på varmluft 210°C, vanlig ugn 225°C.
8: Pensla de färdigjästa degarna med ägg och strö över frön, t.ex sesam & vallmo.
9: Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
10: Låt limporna svalna en aning i formen innan du tar ur dem och låter de svalna helt på bakgaller.

Receptet har jag hittat härifrån

Lycka till!!

Ogräddat







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar