fredag 25 september 2015

Nyttig kladdkaka med dadlar


Ingredienser:
9-10 färska dadlar utan kärnor
1 msk flytande honung
3 hela ägg
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosflingor
4-5 msk kakao ( beroende på hur stark man vill)
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk kokosolja 

Gör så här:
1:Sätt ugnen på 175 C. Smörj en form med löstagbara kanter (18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos.
2: Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. 
3: Mixa ihop dadlar och honung till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen. 
4: Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan. Blanda väl och häll sedan i formen. 
5: Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den fån ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar