måndag 21 september 2015

Chocolate chip Nutella cake



Ingredienser:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Brunt farin strö
1 dl Strösocker
3 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
2 dl Chokladknappar alt. hackad choklad, mörk
2.5 dl Nutella

Gör så här:
1: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 20 cm, med bakplåtspapper.
2: Vispa smör och farin- samt strösocker fluffigt. Tillsätt äggen och vispa ihop.
3: Rör ihop vaniljsocker med mjöl och bakpulver, arbeta ner det i smörblandningen.
4: Tillsätt chokladen, spara några bitar, arbeta ihop smeten.
5: Smält nutellan på låg värme över vattenbad eller i mikron.
6: Bred ut häften av kaksmeten i formen så att hal botten täcks. Häll över nutelllan och bred ut den över kaksmeten. Klicka ut den sista smeten och bred ut den försiktigt över nutellan.
7: Strö över den sista chokladen.
8: Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kanterna ska vara fasta och mitten lite lös.
9 Låt kakan svalna innan du tar bort kanten av formen. Servera lite ljummen, gärna med en skopa vaniljglass.

Detta super goda recept kommer från den fantastiska bakbloggen http://blogg.veckorevyn.com/fridasbakblogg/ 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar