lördag 19 september 2015

American cookies med marshmallows



Ingredienser:
70 g smör
1,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0.25 tsk salt
50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad 
1 handfull minimarshmallows

Gör så här:
1: Sätt ugnen på 175 grader.

2: Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Sikta ned de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.

3: Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Fortsätt med nötter och marshsmallows efter smak.

4: Om degen känns kladdig, plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. 

5: Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. 

Tips!
1: Om du drar av bakplåtspappret direkt på ett bord eller diskbänken så blir kakorna mycket saftigare och lite sega. Om du låter dem ligga kvar på plåten så kommer kakorna efterträddas och bli torra!
2: Degen går att frysa in som den är och vara ta fram vid behov, då kan du få nybakade kakor på 10 minuter!

Lycka till!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar