lördag 13 september 2014

Dumlekakor med noblessetäcke




Dumlekakor med noblessetäcke (24 st)

200 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
24 st dumlekolor
1 ask noblesse

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop smör med mjöl, socker och bakpulver. Ett tips är att använda en matberedare, du spar både tid och slipper bli kladdig. Låt degen ligga kallt minst 20 minuter.
Palacera ut 24 st aluminiumformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 st små bitar. Rulla varje del till en boll och lägg dem i formarna. Tryck ner en dumlekola i varje boll.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut plåten och lägg genast på en noblesseplatta på varje kaka så att chokladen smälter. Låt kakorna svalna och förvara i kylen.

Dessa goda kakor går utmärkt att frysa och håller länge i kylskåpet. Du kan också testa att använda smaksatt dumle eller noblesse. Testa dig fram och se vad som blir din favorit!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar