fredag 19 september 2014

Rågsiktskakor






4 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt
12–14 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar. Platta eller kavla ut dem till runda kakor, 18–20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas. Nagga brödkakorna med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.

Tog receptet från en super bra sida där hon skriver om massa gott och har riktigt bra bilder. Original receptet hittar du Här .
Tips!
1: Bitarna du stansar ut går utmärkt att grädda som smakbitar.
2: Går utmärkt att frysa detta bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar