måndag 27 oktober 2014

Chokladtårta


Ingredienser:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1: Sätt ugnen på 175'C
2: Smält smöret och låt svalna
3: Knäck äggen i en bunke.
4: Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis så måste allting blandas men inte mer än så!
5: Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter 24 cm.
6: Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 min. Kakan ska vara fast i kanten med kladdig i mitten.

Glasyrtryffel:
100 g smör
300 g mörk choklad
2 dl grädde
1 dl socker

Gör så här:
1: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
2: Hacka chokladen
3: Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smälter.
4: Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
5: Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
6: Bred glasyren över den kalla kakan.
7: Olika bär är gott att ha till servering.

Lycka till!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar