måndag 27 oktober 2014

Maltesers tårta med Marabou ganache



Ingredienser:
Chokladtårtbotten:
dl kakao
4 dl socker
4 dl mjölk
300 g mjukt smör
4 ägg
6 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Gör så här:
1: Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (2 dl) och låt svalna. 
2: Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. 
3: Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. 
4: Häll smeten i en smord form på 24 cm. Grädda i 175'C i ca 40 min.

Mjölkkräm:
185 g smör, rumstemperatur 
345g (2 1/4 koppar) florsocker
95 g (3/4 kopp) mältat mjölkpulver 
1 msk mjölk
465g Maltesers ( ca 2 påsar )

Gör så här:
1: Använd en elvisp till att vispa smör i en skål tills det har blivit krämig och blek. 
2: Vispa i florsocker, mältat mjölkpulver och extra mjölk tills de bli pösigt. 
3: Vispa i 1 1/2 msk ganache. 

Marabou Milk chocolate ganache:
3 dl grädde
400 g hackad choklad
60 g smör
3 msk grädde + 3 msk mjölk
4,5-5 dl florsocker

Gör så här:
1: Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm grädden på låg värme tills det börjar komma små bubblor runt kastrullens kanter. 
2: Ta bort från värmen och häll i en värmetålig skål. Lägg i chokladen. Vänta 2-3 min och rör om tills allt är en fin smet. 
3: Rör ner smör. 
4: I en annan skål, vispa grädden + mjölken och florsockert. Blanda ner i granachen tills allt är en smet. 5: Ställ in i kylskåp minst 30 min. 
6: Vispa upp innan användning

Tårta:
Gör så här:
1: Dela chokladtårtbotten i 3-4 delar ( beror lite på hur hög den blir efter gräddning )
2: Varva sedan med mjölkkrämen och chokladtårtbotten.
3: Avsluta med Marabou choklad ganachen.
4: Toppa med maltesers kulor.

Lycka till!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar