tisdag 28 oktober 2014

LCHF- Knäckebröd


Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
1 msk fiberhusk
Flingsalt

Gör så här:
1: Blanda alla torra ingredienser.
2: Tillsätt därefter oljan och vattnet, rör om till en deg/smet.
3: Dela degen i två delar och lägg på plåtar med bakplåtspapper under.
4: Lägg ett bakplåtspapper över och platta/kavla ut tills det blir en tunn deg.
5: Ställ båda plåtarna i ugnen, efter 20 min byt plats på plåtarna.
6: Strö över lite flingsalt innan gräddning.
7: Grädda i ugnen ca 40-50 min i 150'C varmluft.

Tips!
1: Om du inte gillar sesamfrön så kan du ta mer linfrön istället, det gjorde jag och det funkade utmärkt.
2: Efter ca 15 min kan du ta ut plåtarna och dela upp brödet i skivor, med en kniv eller liknande. Det blir då lättare att bryta knäckebrödet efter gräddningen.

Lycka till!!


( gott att ha på skinka & ost )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar