torsdag 2 oktober 2014

Chokladterrin


Ingredienser
4,5 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
300 g ljus choklad
300 g vit choklad

Rostade crips
0,5 dl hackade hasselnötter alternativt mandel
2 msk pumpakärnor
1 msk solroskärnor
1 msk florsocker

Vaniljkräm
1 st vaniljstång
1 dl smetana
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker

Servering
Färska hallon
citronmeliss

Gör så här:
Chokladterrin
1: Värm 2 dl grädde och smält den mörka chokladen i den. Häll smeten i en plastad avlång form, cirka 1,5 liter, och låt stelna.
2: Värm 1,5 dl grädde och smält den ljusa chokladen i den. Häll i formen och låt stelna.
3: Värm 1 dl grädde och smält den vita chokladen i den. Häll i formen. Om möjligt låt terrinen stå över natten så den stelnar ordentligt.

Rostad crisp
Rosta nötter/mandel, pumpakärnor och solroskärnor i en stekpanna i cirka 5 minuter. Sikta över florsocker mot slutet. Låt svalna och hacka grovt.

Vaniljkräm
1: Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen. Vispa med elvisp till en krämig konsistens.
2: Skär skivor av terrinen med en varm kniv. Servera med vaniljkräm, rostad crisp och färska hallon. Garnera med citronmeliss.

Tips!
1: Jag gjorde chokladterrin i stora glas, detta blev alldeles för mycket. Om du ska göra i glas, tänk då på att göra chokladterrin i väldigt små glas, typ snapsglas då denna efterrätt är väldigt mättande.
2: Chokladterrin behöver verkligen inte stå över natten, jag lät mina stå typ 3 timmar, funkade perfekt.

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar