lördag 11 oktober 2014

Dumlefyllda chocolate chip cookies


Ingredienser:
200 g Smör, rumstempererat
5 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
2 1/4 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 stora Ägg
2 tsk Vaniljsocker
4 dl mörk Choklad, hackad
24 Dumle

Gör så här:
1: Börja med att sätta ugnen på 175°C.
2: Klä en plåt med bakplåtspapper.
3: Blanda mjöl, bakpulvet, vaniljsocker och salt i en skål och ställ åt sidan.
4: Vispa strösocker och smör ljust och luftigt på medelhög hastighet. 
5: Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa, nu på låg hastighet.
6: Vispa bara tills smeten pecis gått ihop.
7: Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och arbeta ihop till en jämn deg, med en slickepott.
8: Arbeta in den hackade chokladen.
9: Rulla degen till 24 bollar, och stick ner en dumlekola i varje boll.
10: Se till så att dumlen inte syns någonstans.
11: Lägg bollarna på plåten och grädda dem i mitten av ugnen i 10-13 minuter.
12: Håll koll på kakorna när de är i ugnen!
13: Låt kakorna svalna ett par minuter på plåten.

Tips!
1: Alla 24 bollarna får inte plats på en plåt eftersom att smeten smälter ut, jag fick grädda 3 plåtar totalt.
2: Tänk på hur du lägger kakorna efter, kakorna blir väldigt kladdiga under kakan då dumlen har smält ut under.

Lycka till!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar