måndag 13 oktober 2014

Kladdkaksmuffins med vitchoklad ganache


Ingredienser:
Kladdkaksmuffins
125 g Smör
2 st ägg
2 dl Socker
1.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kako
1.5 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
 
Gör så här:
1: Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
2: Ställ ut muffinsformar på en plåt. Ca 20 stycken.
3: Smält smöret och rör sedan i kakaon och låt det svalna lite.
4: Blanda sedan ägg och socker lite snabbt, var noga med att inte röra om för mycket då smeten inte får bli luftig - om den blir luftig så blir muffinsarna torra.
5: Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, salt och till sist den smälta smör/kakaoblandningen. 
6: Fyll alla formar till hälften och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Känn med en sticka efter ca 10 minuter för att vara på den säkra sidan. Stickan ska vara lite kladdig när du har kännt på muffinsen.
 
Ingredienser:
Marabou milk chocolate ganache:
3 dl grädde
400 g hackad choklad ( vit eller vanlig mjölkchoklad )
60 g smör
3 msk grädde + 3 msk mjölk
4,5-5 dl florsocker

Gör så här:
1: Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Värm grädden på låg värme tills det börjar komma små bubblor runt kastrullens kanter. Ta bort från värme och häll i en värmetålig skål. 
2: Lägg i chokladen. Vänta 2-3 min och rör om tills allt är en fin smet. Rör ner smör. 
3: I en annan skål, vispa grädden + mjölken och florsockert. 
4: Blanda ner i granachen tills allt är en smet. 
5: Ställ in i kylskåp minst 30 min. 
6: Vispa upp innan användning

Tips!
1: tänk på att ganachen räcker till en hel tårta.
2: Håll verkligen koll på muffinsarna då dem fort blir torra.

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar