måndag 10 november 2014

Kladdkaksmuffins


Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljussirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g blockchoklad

Gör så här:
1: Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst ( men inte mer än nödvändigt )
2: Smält smöret, häll sedan i matoljan och sirapen. Blanda det med äggsmeten.
3: Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
4: Smält chokladen i en kastrull, häll den i smeten.
5: Grädda mitt i ugnen i 175'C i ca 10-12 min, håll koll så dem inte blir torra, det ska ju vara kladdkaksmuffins.
6: Låt svalna.

Tips!
1: Va inte rädda för att ta ut plåten lite för tidigt, det kan se väldigt kladdigt ut men, när dem väl har svalnat så blir det perfekta kladdkaksmuffins.
2: Det spelar ingen roll om du har i ljus blockchoklad eller mörk, blir lika bra ändå.
3: Jag la i en oreokaka i varje form, super smarrigt!

Lycka till!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar