onsdag 3 december 2014

Saffranslängd med vitchoklad


Ingredienser:
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst ( den röda )
2 pkt saffran
1/2 tsk salt
2 dl socker
13 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
200 g vitchoklad
1/2 dl socker
1 ägg och pärlsocker till garnering

Gör så här:
1: Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37'C.
2: Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
3: Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
4: Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
5: Sätt ugnen på 175'C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
6: Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
7: Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
8: Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9: Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar