måndag 26 januari 2015

Fyllda Dumlecookies


Ingredienser:
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning:Dumlekolor

Garnering: Strösocker

Gör så här:
1. Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
2. Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.  3. Blanda ner ägen i sockersmeten, blanda väl. 
4. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  
5. Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.
6. Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  
7. Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
8. Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem. Låt svalna något- innan servering.

Receptet kommer från http://jennysmatblogg.damernasvarld.se 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar